Populaire blogs

Recente blogs

Dit zijn dé tips om je haar lang te laten groeien!

ProBeauty - mei 3, 2021 3 Min. Read

0
Category: Tips

Dit zijn dé tips om je haar lang te laten groeien!

Heb jij je haren te vaak geverfd of gestyled waardoor jouw haren niet meer willen groeien? Of groeit je haar überhaupt erg langzaam en zie je maar geen verschil? Door middel van onderstaande tips geef je jouw haar een boost waardoor jij eindelijk prachtige, lange lokken creëert.

Begin bij de basis

Heb je inmiddels Insta en Pinterest al helemaal uitgespeeld als het gaat om inspiratie van prachtige, lange lokken? En droom je weg bij het idee dat jij ook ooit lang haar zult hebben? We feel you… Tijd om te beginnen bij de basis. Wat is nu eigenlijk het probleem waardoor ons haar maar niet lijkt te groeien!? 

Het haar doorloopt eigenlijk vier fasen. De haargroeifase wat resulteert in nieuwe haargroei. Dit kan ergens tussen de twee en zeven jaar duren. De lengte van het haar wordt bepaald door hoe lang het in deze fase zit en is meestal genetisch bepaald. Sorry babes…! Dit is dan ook het antwoord op de vraag waarom het lijkt alsof je haar niet langer groeit. Als je aanleg hebt voor een kortere groeifase, valt je haar uit als het een bepaalde lengte heeft bereikt.

Na de haargroeifase volgt de overgangsfase, deze duurt twee tot drie weken. Hierbij stopt het haar met groeien en valt het uit. In de rustfase rust het zwakke haar uit terwijl er nieuwe haren onder beginnen te groeien. Deze haren zullen de plek innemen van het zwakke haar. Dit kan ongeveer drie maanden duren. Tot slot is er de haarverliesfase. De rustende haren worden losgemaakt en vallen uit. Het is dan ook normaal om elke dag 50 tot 100 haren te verliezen. 

“Jouw haar groeit elke dag ongeveer 0,3 mm tot 0,4 mm. Dit is ongeveer 12 centimeter per jaar.”

ProBeauty geeft jou de tip som je haar lang te laten groeien!

Haaruitval stoppen? 

Allemaal leuk en aardig die fases natuurlijk, maar hoe verminder je jouw haaruitval nu eigenlijk? Het is belangrijk dat je voldoende slaap krijgt, genoeg water drinkt, gevarieerd eet en stress situaties vermindert. Het kan ook zijn dat je een tekort aan vitamines hebt. Dit kan ook invloed hebben op snelheid van je haargroei. Dit klinkt easy! Alleen stress situaties uit de weg gaan blijft nog een dingetje, toch girls? ;)

Beschadigd haar

In de zomer blonde lokken en in de winter een donkere kleur? Heb je je haren inmiddels vaak gekleurd en blijf je het lastig vinden om te kiezen welke haarkleur goed bij jou past? Dan is de kans groot dat je haar flink beschadigd is. Hierdoor kan het ook lijken alsof je haar maar niet wil groeien. Als het haar beschadigd is, breekt het sneller af en kan het juist weer korter lijken. Het is belangrijk om je gespleten haarpunten goed bij te houden en om de paar maanden te laten knippen. Het is belangrijk om je gespleten haarpunten goed te verzorgen met een voedende behandeling. Echte aanraders zijn de producten van Olaplex. Deze producten geven je haar een voedende behandeling en helpen je haar weer op te bouwen.

“Olaplex zorgt ervoor dat jij door middel van een thuisbehandeling droog & beschadigd haar een boost kan geven. Het haar wordt herstelt en gaat weer stralen!”

Lange haren creëren met ProBeauty

Een schone hoofdhuid

Maak je gebruik van stylingproducten zoals een droogshampoo, mousse, haarlak of anti-frizz in je haar? Zorg er dan voor dat je je hoofdhuid goed reinigt. Het is belangrijk dat je hoofdhuid in een goede conditie is, waardoor jouw haargroei wordt gestimuleerd. De Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Deep Cleansing Shampoo kan je hierbij helpen. Dit product verwijdert alle overtollige resten van stylingproducten uit je haar, waardoor je hoofdhuid weer goed kan ademen.

Lange lokken behouden

Heb je al halflang haar of lang haar en wil je deze lengte graag behouden en goed verzorgen? Dan zijn de producten uit de Pro Longer lijn van L’oréal Professionnel zeker een aanrader. Dit is de eerste lijn die de lengten en punten van jouw haar versterkt en dikker maakt waardoor jouw lange haar er ook meteen een stuk voller uitziet. 

Breng het concentraat aan op je punten en laat het enkele minuten inwerken. Gebruik vervolgende de shampoo twee keer. De eerste keer om te reinigen en de tweede keer om je haar te verzorgen. Tot slot kun je de conditioner of het verzorgende masker aanbrengen en even laten inwerken.

ProBeauty Pro Longer
Are you ready to grow?

Gebruik in combinatie met bovenstaande tips de juiste verzorging voor jouw haar. Je zorgt ervoor dat jouw haar de juiste voeding krijgt en gezond wordt. We hebben onze favorieten nog even voor je op een rijtje gezet. Goodluck babes!

Liefs, Suze van ProBeauty